Alertgroep

‘Heide-Bes’ alertgroep

Sinds september 2014 heeft onze buurt ook een WhatsApp groep. Deze heeft tot doel om de veiligheid in onze wijk te vergroten. Inmiddels (april 2016) bestaat onze groep al uit 160 leden. Bent u nog geen lid? U kunt zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen.

In het kort de spelregels.

Meldingen in de groep moeten gaan over een gesignaleerde verdachte situatie. Wat verdacht is kan niet precies gezegd worden, dat is voor iedereen weer anders. In het algemeen gaat het om het signaleren van verdachte personen of activiteiten in de wijk. De melding bestaat uit de volgende elementen:

  1. Wat is er gesignaleerd? (bijv. er staat iemand ergens naar binnen te gluren)
  2. Waar is het gesignaleerd?
  3. Wat is de genomen actie? (bijv. ik heb aan de persoon gevraagd of ik hem ergens mee kon helpen, of ik heb de politie gebeld)

Meldingen worden ter kennisgeving aangenomen. Op meldingen wordt niet in de groep gereageerd. Tenzij het een relevante vervolgmelding is (bijv. ik zag genoemde persoon lopen in de richting van…). Dit bewaken we streng want irrelevante berichten, hoe goed bedoeld ook, wekken vooral irritatie en dan schieten we het doel van de groep voorbij. Wilt u toch reageren op een melding (u vindt bijvoorbeeld de melding totaal niet over een onveilige situatie gaat); doet u dat in een privébericht aan de melder. Dit kunt u doen door de naam/telefoonnummer van de melder aan te tikken en dan ziet u de optie: privébericht verzenden. De beheerders van de groep, Daniel Kool en Sander van Ee spreken, indien nodig, melders of reageerders aan op de berichten. U kunt uw op- en aanmerkingen ook aan hen kwijt. Dat kan ook altijd via de mail: secretariaat@heidebes.nl of op telefoonnummer 06-38100551.