Meldingen buitenruimte via de app BuitenBeter!

Voor alle meldingen voor bijvoorbeeld kapotte straatverlichting, zwerfvuil, verzakte stoeptegels, overhangende takken, etc. kunt u de gemeente bellen (14010). Er is ook een andere mogelijkheid. Er is een een speciale applicatie (app) ontwikkeld voor smartphones, namelijk de app Buiten Beter! U kunt deze app downloaden via deze website: http://www.buitenbeter.nl/apps.

Hoe gaat het in zijn werk? Stel, u ziet een kapotte straatlantaarn in uw straat. U neemt met de app een foto van de straatlantaarn. U kiest in het veld ‘probleem’ voor de categorie ‘Kapotte straatverlichting’. De smartphone bepaalt zelf de locatie. Eventueel voegt u nog een opmerking toe. U verzendt het bericht en klaar! Via het meldingensysteem van de gemeente kunt u de afhandeling van uw melding volgen. De app is beschikbaar voor iPhone, Android, BlackBerry, Windows Mobile en Windows Phone 7. Via de BuitenBeter-app ontvangt de gemeente zo’n 150 meldingen per week. Dat is 85 procent van het totaal aantal meldingen dat via apps en andere websites dan die van de gemeente Rotterdam binnenkomt. De gemeente is blij met alle meldingen van bewoners. Op deze manier werken gemeente en bewoners samen om de stad zo netjes mogelijk te houden.

De eigen ervaringen met de app zijn goed. Twee meldingen over een dichtgegroeid paadje en een woekerend plantsoen zijn beide binnen twee werkdagen opgepakt en afgehandeld. Een aanrader dus!