Fruitbomen in het Ommoordseveld

Een wens van bewoners gaat in vervulling: er worden een twintigtal hoogstamfruitbomen geplant in de weilanden aan de oostzijde van het Ommoordse Veld. Meerdere bewoners hadden dit naar voren gebracht bij de bewonersraadplegingen over de toekomst van het Ommoordse Veld. Als redenen werden aangegeven hoogstamfruitbomen horen bij het historische beeld van het gebied, stadslandbouw draagt bij aan een duurzame leefomgeving, het is goed als kinderen leren dat appels en peren aan bomen groeien, het biedt beschutting aan het vee op warme zomerdagen. Het zal nog wel een paar jaar duren voor er voldoende fruit is voor een oogstfeest, maar een plukdag voor de buurtbewoners zou op den duur heel leuk zijn.
Het geld komt van de deelgemeente Prins Alexander, de bomen worden geplant onder leiding van Wouter den Boer van WDBN, specialist in aanplant en onderhoud van hoogstamfruit.

Het planten gebeurt op zondag 11 november vanaf 13.00 uur. Er zijn vrijwilligers nodig om hem te helpen, kom dus naar de Blijde Wei op 11 november. Het planten van de bomen gebeurt in het kader van Ommoord bruist Natuurlijk! dat wordt georganiseerd door Sonor Opbouwwerk. Op de kinderboerderij vinden van 13.00-16.00 uur workshops plaats voor volwassenen en voor kinderen (wilgentenen vlechten, herfststukjes maken, insectenhotels maken, wintervoer voor vogels maken, lampionnen maken).

Kijk voor meer info op de website van de werkgroep Ommoordseveld van de Bewonersorganisatie Ommoord (BOO).

Eén gedachte over “Fruitbomen in het Ommoordseveld

Reacties zijn gesloten.