Jubileumfeest Blijde Wei

Het jubileumfeest op zondag 28 mei, is/werd druk bezocht. Rond 14:00 uur werd bekend gemaakt welke genomineerde in aanmerking kwam voor de laatste vijf kleine kippen, inclusief een gouden kip voor de meest vergaarde stemmen. Welnu, de winnaars staan op de foto v.l.n.r. Bibliotheek Ommoord, Ommoordse Veld Open & Groen, Opzoomer Mee werkgroep ,,Lief en leed” en de Blijde Wei. De gouden kip was voor actiegroep A13-16, en werd dus uitgereikt aan de personificatie daarvan, Paul Scheublin!

Fruitbomen in het Ommoordseveld

Een wens van bewoners gaat in vervulling: er worden een twintigtal hoogstamfruitbomen geplant in de weilanden aan de oostzijde van het Ommoordse Veld. Meerdere bewoners hadden dit naar voren gebracht bij de bewonersraadplegingen over de toekomst van het Ommoordse Veld. Als redenen werden aangegeven hoogstamfruitbomen horen bij het historische beeld van het gebied, stadslandbouw draagt bij aan een duurzame leefomgeving, het is goed als kinderen leren dat appels en peren aan bomen groeien, het biedt beschutting aan het vee op warme zomerdagen. Het zal nog wel een paar jaar duren voor er voldoende fruit is voor een oogstfeest, maar een plukdag voor de buurtbewoners zou op den duur heel leuk zijn.
Het geld komt van de deelgemeente Prins Alexander, de bomen worden geplant onder leiding van Wouter den Boer van WDBN, specialist in aanplant en onderhoud van hoogstamfruit.

Het planten gebeurt op zondag 11 november vanaf 13.00 uur. Er zijn vrijwilligers nodig om hem te helpen, kom dus naar de Blijde Wei op 11 november. Het planten van de bomen gebeurt in het kader van Ommoord bruist Natuurlijk! dat wordt georganiseerd door Sonor Opbouwwerk. Op de kinderboerderij vinden van 13.00-16.00 uur workshops plaats voor volwassenen en voor kinderen (wilgentenen vlechten, herfststukjes maken, insectenhotels maken, wintervoer voor vogels maken, lampionnen maken).

Kijk voor meer info op de website van de werkgroep Ommoordseveld van de Bewonersorganisatie Ommoord (BOO).

Drakenbootrace 8-9-2012

Op een heerlijke, zonovergoten, zaterdag was er een spannende Drakenbootrace in de kanovijver op het Ommoordse veld.

Naast spannende wedstrijden tussen verschillende teams uit de buurt en politieke partijen, was er volop te genieten van allerlei lekkernijen. Zo konden kinderen (en ook de hele grote) een heerlijke chocoladelolly maken. Waar was het team van de Heide-Bes?

   
Koek en zopie
Ommoord Brrrrrrrruist
PvdA kleurt de boel rood
0
Hevige strijd tussen PvdA en Leefbaar Rotterdam
PvdA en LR samen over de finish?
Toeschouwers Drakenbootrace
jong en oud vol bewondering voor de boten.
Lekker trommelen.
Achterover in het zonnetje
Uitleg over cacaobonen
Vloeibare chocolade op de lolly
Lolly in de snoepjes
Hoppa, lekkere chocoladelolly voor mij :P
En natuurlijk ijsjes
Suikerspinnen en popcorn horen erbij
De uitslagen werden fanatiek in de gaten gehouden
De "kade"
Koek en zopie
Ommoord Brrrrrrrruist
PvdA kleurt de boel rood
0
Hevige strijd tussen PvdA en Leefbaar Rotterdam
PvdA en LR samen over de finish?
Toeschouwers Drakenbootrace
jong en oud vol bewondering voor de boten.