Automatische incasso contributie

Er is bij de ALV (februari 2016) aangegeven dat er dit jaar via automatische incasso de opdracht gegeven gaat worden aan de banken om de bijdrage van 2016 te innen. In dit bericht leest u hier meer over.

Waarom via automatische incasso
De penningmeester van vorig en jaar en de penningmeester van dit jaar hebben een enorme daling gezien in de jaarlijkse betalingen van de leden. Omdat we uit gesprekken merken dat er geen kwade wil is, maar men gewoon vergeet te betalen, hebben we naar een oplossing hiervoor gezocht. De oplossing is automatische incasso, hierbij hoeft u niet meer te onthouden of u wel of niet hebt betaald.

Hoe werkt incasseren via de bank
Ons boekhoudprogramma maakt een opdracht aan en dat bestand gaat naar onze bank. De ING bank. De rekeningen worden uitgelezen en iedereen krijgt keurig een berichtje dat de ‘Heide-Bes’ een bedrag van €6 wil gaan afschrijven over 6 dagen.

Werkt het echt zo voordelig
Ja, het innen kan in 1 ronde en alles kan dan op 1 datum bij de vereniging binnen zijn. De binnenkomst van de betalingen gaat dan ook automatisch in de boekhouding. En bovendien hebben de bewoners er dan geen omkijken naar.

Ik wil niet dat er automatisch geld van mijn rekening afgeschreven gaat worden
Als u om wat voor reden dan ook absoluut niet wenst dat er automatisch geld van uw rekening wordt afgeschreven (al is het maar € 6 per jaar), neem dan contact op met onze penningmeester en bespreek de alternatieven.

Vragen ?
Bel of beter nog mail naar de penningmeester op penningmeester@heidebes.nl of op 0624413410.

‘Heide-Bes’ bestuur